Πάνω Frame
ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΦΙΛ SITEMAP ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Ελληνικά English
Αναζήτηση
 
Κατηγορίες
Πληροφορίες
Παραγγελίες, αποστολές & επιστροφές
Όροι ασφάλειας
Όροι χρήσης της ιστοσελίδας
Newsletter
Αν θέλετε να σας αποστείλουμε ενημερωτικό E-mail, παρακαλώ στείλετε μας το E-mail σας

FOLLOW US!

 
Περιβάλλον -   Μετεωρολογία » Οικολογία Περιβάλλον » Test kit Γεωπονίας

Περιγραφή

Test kit Γεωπονίας
Test kit Γεωπονίας [113895]

Στον τομέα των γεωργικών εφαρμογών, η παρακολούθηση της ποιότητας του εδάφους είναι εξαιρετικά σημαντική για την υγεία και την ανάπτυξη των καλλιεργειών. Το επίπεδο του pH είναι ένας άριστος οδηγός σύμφωνα με τον οποίο τα φυτά μπορούν να αναπτύσσονται σε ένα συγκεκριμένο έδαφος, καθώς καθορίζει πια λιπάσματα να χρησιμοποιηθούν. Τα τεστ σας επιτρέπουν να ελέγχετε όχι μόνο το pH, αλλά το άζωτο, φώσφορο και κάλιο, που είναι πολύ σημαντικά άλατα  για την ποιότητα του εδάφους.

Το test περιέχει 40 strips 10 για κάθε ένα παράγοντα (άζωτο, φώσφορο, κάλιο, και PH (4-9)) , (1) πλαστική πιπέττα1 mL p, (4) δοκιμαστικοί σωλήνες, (4) έγχρωμες κάρτες και (1) κάρτα βαθμονόμησης.

 

 

Έλεγχος Εδάφους...Γιατί, που και πως!!!!

Τα θρεπτικά συστατικά στο χώμα διαφέρουν ανάλογα με την εποχή.

 Η ποσότητα και η ύπαρξη των θρεπτικών συστατικών μπορεί να αυξηθεί όταν εμπλουτίζουμε το έδαφος με λιπάσματα, κομπόστες κλπ ή μειώνεται στην περίοδο της πλήρης ανάπτυξης των φυτών και κατά την περισυλλογή των καρπών.

Ο έλεγχος του εδάφους θα μας καθορίσει τα επίπεδα των θρεπτικών στοιχείων. Επίσης, θα μας δόσει πληροφορίες για το κατά πόσο και με ποιά θρεπτικά συστατικά πρέπει να εμπλουτίσουμε το έδαφος.

Μερικά φυτά έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν σε εδάφη σε διαφορετικές τιμές pH και άλλα φυτά αναπτύσσονται σε συγκεκριμένη τιμή pH με μικρές αποκλίσεις. Τα περισσότερα λουλούδια, λαχανικά και φρούτα αναπτύσονται καλύτερα σε ελαφρά όξινα εδάφη (μεταξύ pH 6.1 και 6.9). Φυτά, για παράδειγμα όπως η αζαλέα, το ροδόδενδρο και κάποια μούρα απαιτούν ακόμα πιό όξινο έδαφος για να αναπτυχθούν. Ετσι λοιπόν, με τον έλεγχο του εδάφους έχουμε τη δυνατότητα να καθορίσουμε με ακρίβεια εάν το έδαφος μας είναι όξινο αλκαλικό ή ουδέτερο.

Τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά απορροφόνται από το φυτό πολύ πιό εύκολα όταν το pH είναι περίπου 6.5. Οταν το pH είναι μεγαλύτερο από αυτή την τιμή, τότε υπάρχει δυσκολία στην απορρόφηση κάποιων θρεπτικών συστατικών όπως, ο φώσφορος, ο ψευδάργυρος, ο χαλκός, το μαγγάνιο και ο σίδηρος. Οταν το pH είναι μικρότερο από 6.5, τότε το μαγγάνιο γίνεται τοξικό και καταστρέφει τα πιό ευαίσθητα φυτά.

Ελέγχωντας το έδαφος με ένα Test Kit Εδάφους, κρατάτε πάντα σταθερά τα επίπεδα των θρεπτικών συστατικών με αποτέλεσμα να μην ξοδεύετε παραπάνω λιπάσματα (και κατά συνέπεια χρήματα) και να προστατεύτε και το περιβάλλον μας.

Πότε πρέπει να ελέγχω το Εδαφος;

Τα εδαφικά δείγματα λαμβάνονται την άνοιξη, για τα καλλιεργημένα εδάφη. Για νέα εδάφη, τα δείγματα λαμβάνονται οποιαδήποτε στιγμή το έδαφος είναι καλλιεργήσιμο. Πάντως οι περισσότεροι ελέγχουν τα εδάφη κατά την άνοιξη. Παρ’ ολα αυτά, το φθινόπωρο είναι μια πολύ καλή εποχή για τον έλεγχο, επειδή έχουμε όλη την άνεση να προετοιμάσουμε το έδαφος μέχρι την άνοιξη και ειδικά εάν υπάρχει η υποψία προβλήματος του pH. Εφόσον πρέπει να αυξήσουμε το pH η κατάλληλη εποχή είναι το φθινόπωρο και εάν πρέπει να μειώσουμε το pH το θεϊιο πρέπει να εφαρμοσθεί κατά την άνοιξη.

Πόσο συχνά πρέπει να ελέγχω το Εδαφος;

Κάθε δύο με τρία χρόνια πρέπει να γίνεται ο έλεγχος του εδάφους. Ομως, και η πιό συχνή παρακολούθηση έχει σαν αποτέλεσμα την καλύτερη παρακολούθηση της ποιότητας του εδάφους , ειδικά εάν καλλιεργείτε φυτά τα οποία απαιτούν υψηλά ποσοστά θρεπτικών συστατικών.

 

Σύγκριση
 

Περισσότερα

 • Κριτικές
 • Δεν υπάρχουν κριτικές
 • Γράψτε μια κριτική για το προϊόν!


 • Αυτό το προιόν προστέθηκε στον κατάλογό μας την Παρασκευή 16 Μάρτιος, 2012.
 • Θέλω να λαμβάνω ειδοποιήσεις για αλλαγές/ανανεώσεις του προϊόντος Test kit Γεωπονίας
 • Μιλήστε σε κάποιον φίλο σας για το προϊόν αυτό.
 • << Προηγούμενο  |   Επόμενο>>
    Καλάθι Αγορών Περισσότερα
  Άδειο καλάθι
    Προσφορές Περισσότερα
    Νέα Προϊόντα Περισσότερα
    Προτείνουμε για Εσάς Περισσότερα
  Positive SSL