Πάνω Frame
ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΦΙΛ SITEMAP ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Ελληνικά English
Αναζήτηση
 
Κατηγορίες
Πληροφορίες
Παραγγελίες, αποστολές & επιστροφές
Όροι ασφάλειας
Όροι χρήσης της ιστοσελίδας
Newsletter
Αν θέλετε να σας αποστείλουμε ενημερωτικό E-mail, παρακαλώ στείλετε μας το E-mail σας

FOLLOW US!

 
Περιβάλλον -   Μετεωρολογία » Ηλεκτρονικές Συσκευές Μέτρησης » Αγωγιμόμετρο εδάφους

Περιγραφή

Αγωγιμόμετρο εδάφους
Αγωγιμόμετρο εδάφους [1198331]

Αγωγιμόμετρο τσέπης σχεδιασμένο να μετρά απευθείας στο έδαφος για την μέτρηση της αγωγιμότητας του εδάφους και τη θερμοκρασία.
Το εύρος αγωγιμότητα μπορεί να ρυθμιστεί σε ένα σημείο και έχει σχεδιαστεί να πραγματοποιηθεί σε μια τυποποιημένη λύση.
 
Εύρος Αγωγιμότητας: 0,00 - 4,00 μS / cm (dS / m)
Θερμοκρασία: 0,0 έως 50,0 ° C
Ανάλυση αγωγιμότητα: 0,01 μS / cm
Θερμοκρασία: 0,1 ° C
Ακρίβεια μέτρησης : ± 0,05 μS / cm (0,00 - 2,00 μS / cm), ± 0,30 μS / cm (2,00 - 4,00 μS / cm)
Θερμοκρασία: ± 1 ° C
Αντιστάθμηση θερμοκρασίας: Αυτόματh, Συντελεστής θερμοκρασίας (β) σταθερός @ 2% / ° C
Βαθμονόμηση 1 σημείου
Τύπος Μπαταρίας 4 x 1.5V
Περιβάλλον:  0 έως 50 ° C
Διαστάσεις: 163 x 40 x 26 mm (6,4 x 1,6 x 1,0 ")
Βάρος: 100 g (3,5 oz)

 Γιατί η Αγωγιμότητα είναι απαραίτητη;
Ενα Αγωγιμόμετρο μετράει την «Ηλεκτρική Αγωγιμοτητα» ή αλλοιώς όπως κοινά αναφέρεται : την Αγωγιμότητα.
Οταν μετράμε την Αγωγιμότητα, μετράμε το ποσό κάποιου μικρού ρεύματος το οποίο έχει τη δυνατότητα να περάσει μέσω μίας συγκεκριμμένης ποσότητας υγρού. Τα διαλυμένα άλατα – ή τα θρεπτικά συστατικά – μέσα στο νερό επιτρέπουν το ηλεκτρικό ρεύμα να περάσει. Οσο μεγαλύτερη είναι η συγκέντρωση τόσο περισσότερο ρεύμα διέρχεται από το διάλυμα και τόσο μεγαλύτερη είναι η αγωγιμότητα. Αντίθετα, όσο η ύπαρξη των θρεπτικών συστατικών και των αλάτων είναι μικρή τόσο μικρότερη είναι η αγωγιμότητα.
Ετσι, με ένα Αγωγιμόμετρο έχετε τη δυνατότητα να μετρήσετε πόσο εμπλουτισμένο με θρεπτικά συστατικά είναι το νερό που θα χρησιμοποιήσετε για το πότισμα.
Αυτή τη μέτρηση μπορείτε να την κάνετε με ένα Αγωγιμόμετρο ή με ένα όργανο που μετράει σε TDS (Τοtal Disolved Solids – Oλικά Διαλυτά Στερεά).
Το Αγωγιμόμετρο μετράει σε microsiemens ανά εκατοστό (μS/cm) ενώ ένα όργανο TDS μετράει σε χιλιόγραμμα ανά λίτρο (mg/l ) ή σε parts per million (ppm).

 Έλεγχος Εδάφους...Γιατί, που και πως!!!!
Τα θρεπτικά συστατικά στο χώμα διαφέρουν ανάλογα με την εποχή.
Η ποσότητα και η ύπαρξη των θρεπτικών συστατικών μπορεί να αυξηθεί όταν εμπλουτίζουμε το έδαφος με λιπάσματα, κομπόστες κλπ ή μειώνεται στην περίοδο της πλήρης ανάπτυξης των φυτών και κατά την περισυλλογή των καρπών.
Ο έλεγχος του εδάφους θα μας καθορίσει τα επίπεδα των θρεπτικών στοιχείων. Επίσης, θα μας δόσει πληροφορίες για το κατά πόσο και με ποιά θρεπτικά συστατικά πρέπει να εμπλουτίσουμε το έδαφος.
Μερικά φυτά έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν σε εδάφη σε διαφορετικές τιμές pH και άλλα φυτά αναπτύσσονται σε συγκεκριμένη τιμή pH με μικρές αποκλίσεις. Τα περισσότερα λουλούδια, λαχανικά και φρούτα αναπτύσονται καλύτερα σε ελαφρά όξινα εδάφη (μεταξύ pH 6.1 και 6.9). Φυτά, για παράδειγμα όπως η αζαλέα, το ροδόδενδρο και κάποια μούρα απαιτούν ακόμα πιό όξινο έδαφος για να αναπτυχθούν. Ετσι λοιπόν, με τον έλεγχο του εδάφους έχουμε τη δυνατότητα να καθορίσουμε με ακρίβεια εάν το έδαφος μας είναι όξινο αλκαλικό ή ουδέτερο.
Τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά απορροφόνται από το φυτό πολύ πιό εύκολα όταν το pH είναι περίπου 6.5. Οταν το pH είναι μεγαλύτερο από αυτή την τιμή, τότε υπάρχει δυσκολία στην απορρόφηση κάποιων θρεπτικών συστατικών όπως, ο φώσφορος, ο ψευδάργυρος, ο χαλκός, το μαγγάνιο και ο σίδηρος. Οταν το pH είναι μικρότερο από 6.5, τότε το μαγγάνιο γίνεται τοξικό και καταστρέφει τα πιό ευαίσθητα φυτά.
Ελέγχoντας το έδαφος με ένα Test Kit Εδάφους, κρατάτε πάντα σταθερά τα επίπεδα των θρεπτικών συστατικών με αποτέλεσμα να μην ξοδεύετε παραπάνω λιπάσματα (και κατά συνέπεια χρήματα) και να προστατεύτε και το περιβάλλον μας.

Πότε πρέπει να ελέγχω το Εδαφος;
Τα εδαφικά δείγματα λαμβάνονται την άνοιξη, για τα καλλιεργημένα εδάφη. Για νέα εδάφη, τα δείγματα λαμβάνονται οποιαδήποτε στιγμή το έδαφος είναι καλλιεργήσιμο. Πάντως οι περισσότεροι ελέγχουν τα εδάφη κατά την άνοιξη. Παρ’ ολα αυτά, το φθινόπωρο είναι μια πολύ καλή εποχή για τον έλεγχο, επειδή έχουμε όλη την άνεση να προετοιμάσουμε το έδαφος μέχρι την άνοιξη και ειδικά εάν υπάρχει η υποψία προβλήματος του pH. Εφόσον πρέπει να αυξήσουμε το pH η κατάλληλη εποχή είναι το φθινόπωρο και εάν πρέπει να μειώσουμε το pH το θεϊιο πρέπει να εφαρμοσθεί κατά την άνοιξη.

Πόσο συχνά πρέπει να ελέγχω το Εδαφος;
Κάθε δύο με τρία χρόνια πρέπει να γίνεται ο έλεγχος του εδάφους. Ομως, και η πιό συχνή παρακολούθηση έχει σαν αποτέλεσμα την καλύτερη παρακολούθηση της ποιότητας του εδάφους , ειδικά εάν καλλιεργείτε φυτά τα οποία απαιτούν υψηλά ποσοστά θρεπτικών συστατικών.

 

Σύγκριση
 

Περισσότερα

 • Κριτικές
 • Δεν υπάρχουν κριτικές
 • Γράψτε μια κριτική για το προϊόν!


 • Αυτό το προιόν προστέθηκε στον κατάλογό μας την Παρασκευή 16 Μάρτιος, 2012.
 • Θέλω να λαμβάνω ειδοποιήσεις για αλλαγές/ανανεώσεις του προϊόντος Αγωγιμόμετρο εδάφους
 • Μιλήστε σε κάποιον φίλο σας για το προϊόν αυτό.
 • << Προηγούμενο  |   Επόμενο>>
    Καλάθι Αγορών Περισσότερα
  Άδειο καλάθι
    Προσφορές Περισσότερα
    Νέα Προϊόντα Περισσότερα
    Προτείνουμε για Εσάς Περισσότερα
  Positive SSL