Πάνω Frame
ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΦΙΛ SITEMAP ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Ελληνικά English
Αναζήτηση
 
Κατηγορίες
Πληροφορίες
Παραγγελίες, αποστολές & επιστροφές
Όροι ασφάλειας
Όροι χρήσης της ιστοσελίδας
Newsletter
Αν θέλετε να σας αποστείλουμε ενημερωτικό E-mail, παρακαλώ στείλετε μας το E-mail σας

FOLLOW US!

 
Υλικά εκπαίδευσης STEM (ΣΤΕΜ)

" Η εκπαίδευση στο πνεύμα του STEM έρχεται να καλύψει ένα βαθύ και διαχρονικό κενό της εκπαίδευσης. Σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης οι Επιστήμες και τα Μαθηματικά διδάσκονται χωρίς καμία λειτουργική σύνδεση μεταξύ τους. Το γεγονός αυτό είναι αποτέλεσμα του τρόπου δημιουργίας των προγραμμάτων σπουδών και του ότι οι εκπαιδευτικοί  έχουν αποκτήσει  εξειδικευμένες  γνώσεις  στο  επίπεδο  της  τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και δεν είναι εξοικειωμένοι με διεπιστημονικές προσεγγίσεις. Στην εκπαίδευση STEM ιδιαίτερη σημασία έχει η εστίαση στις έννοιες και διαδικασίες των Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, με στόχο να κατανοηθούν σε βάθος με τη σύμπραξη της Τεχνολογίας και της Μηχανικής. Η δημιουργία μιας μηχανικής κατασκευής δεν αποτελεί αυτοσκοπό. Οι έννοιες και διαδικασίες που βρίσκονται πίσω απο την κατασκευή και αιτιολογούν τον τρόπο κατασκευής και λειτουργίας της, πρέπει να αποτελούν το στόχο μιας εκπαίδευσης STEM." 2ο Διεθνές Συνέδριο  για την Καινοτομία στην Εκπαίδευση STEM   

Το STEM είναι πραγματικά μια φιλοσοφία. Το STEM είναι ένας τρόπος σκέψης για το πώς οι εκπαιδευτικοί σε όλα τα επίπεδα - συμπεριλαμβανομένων των γονέων - πρέπει να βοηθούν τους μαθητές να ενσωματώνουν τη γνώση σε όλους τους κλάδους, ενθαρρύνοντάς τους να σκέφτονται με πιο συνδεδεμένο και ολιστικό τρόπο.
Οι γνώσεις μας για τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μαθαίνουν αυξήθηκαν σημαντικά τις τελευταίες δεκαετίες. Γνωρίζουμε τώρα ότι η επιτυχία στη μάθηση απαιτεί από τον μαθητή να βρίσκεται στο επίκεντρο της εμπειρίας, καθιστώντας τις διασυνδέσεις μεταξύ των κλάδων και σε όλες τις ρυθμίσεις περιβάλλοντος.

Στα παιδιά πρέπει να παρουσιαστούν ευκαιρίες έτσι ώστε να μάθουν το ίδιο υλικό σε διαφορετικές μεταβλητές και με διαφορετική οπτική. Η παραδοσιακή προσέγγιση της διδασκαλίας των θεμάτων μεμονωμένα δεν υποστηρίζει πάντα τους τρόπους με τους οποίους τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα.

Η STEM, από την άλλη πλευρά, καλεί τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να δώσουν στα παιδιά την ευκαιρία να διερευνήσουν μια ιδέα σε ένα ευρύ φάσμα συνθηκών, για αυτό που οι εκπαιδευτικοί ονομάζουν διαθεματική μάθηση.

Για παράδειγμα, στα μαθηματικά εκτός από τα φυλλάδια εργασίας για να βοηθήσουμε στην πρακτική της μέτρησης, μπορούμε να βγάλουμε τους μαθητές έξω για να εξασκήσουν την καταμέτρηση πραγματικών αντικειμένων που βρίσκουν, όπως πέτρες, κουκουνάρια, βελανίδια , φύλλα κλπ. Η μάθησή τους ενισχύεται όταν μαθαίνουν τις ίδιες δεξιότητες, ιδέες και έννοιες σε διαφορετικά πλαίσια.
Μπορούμε επίσης να συνδυάσουμε τα μαθηματικά και την επιστήμη για να κάνουμε την εκμάθηση διεπιστημονική χρησιμοποιώντας μια προσέγγιση STEM. Και η μάθηση γίνεται πιο συναφής όταν οι μαθητές πηγαίνουν έξω για να εξερευνήσουν τη φύση. Ζητώντας τις σωστές ερωτήσεις, μπορούμε να βοηθήσουμε να διεγείρουμε τις έρευνες όπου οι σπουδαστές εντοπίζουν αντικείμενα, κάνουν συγκρίσεις, κάνουν προβλέψεις, δοκιμάζουν ιδέες και μοιράζονται ανακαλύψεις, παρατηρώντας παράλληλα το φυσικό τους περιβάλλον. Οι μαθητές μπορούν επίσης να χρηριμοποιήσουν τα κατάλληλα όργανα - εποπτικά μέσα  διδασκαλίας,  για να διερευνήσουν τα μεγέθη, τα σχήματα, τα μοτίβα και τις ποσότητες , μπορούν να κατασκευάσουν δικά τους μοντέλα μελέτης κατά τη διαδικασία της έρευνας στην τάξη.
Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά μπορούν να μάθουν έννοιες από διαφορετικούς κλάδους σε διαφορετικά πλαίσια, όλα με τρόπους που τους συνδέουν στη φυσική ζωή. 

Στην ενότητα αυτή σας προτείνουμε κάποια είδη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στα μαθήματα STEM πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , κατά τη διαδικασία  κατανόησης των εννοιών  και τη διαδικασία σύνθεσης και  επίλυσης των πραγματικών προβλημάτων projects.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είδη και από τις ενότητες όπως : ΦΥΣΙΚΗ, ΧΗΜΕΙΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ κ.α.  σύμφωνα με τις ανάγκες σας.  Στην περίπτωση που δεν βρίσκετε κάποιο είδος που χρειάζεστε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας  βοηθήσουμε . 
 ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αριθμητήριο - εφαρμογές στατιστικής σύγκρισης (για τάξη)
Αριθμητήριο - εφαρμογές στατιστικής σύγκρισης (για τάξη)
Αυτά τα αριθμητήρια βοηθούν τους μικρούς μαθητές να αντιληφθούν , να συγκρί...
45,00EUR
Σύγκριση
Προσθήκη
Προσθήκη
Δοχεία αποθήκευσης υλικών και ευρημάτων με stand
Δοχεία αποθήκευσης υλικών και ευρημάτων  με stand
Δοχεία αποθήκευσης υλικών και ευρημάτων  με καπάκι μεγεθυντικό φακό γι...
45,00EUR
Σύγκριση
Προσθήκη
Προσθήκη
Δοχείο περισυλλογής
Δοχείο περισυλλογής
Δοχείο περισυλλογής και παρατήρησης....
25,00EUR
Σύγκριση
Προσθήκη
Προσθήκη
Δυναμόμετρο 1000γρ./10Ν
Δυναμόμετρο 1000γρ./10Ν
Δυναμόμετρο για μέτρηση βαρών ή δυνάμεων. Με διπλή κλίμακα Newtons και gr ή...
12,28EUR
Σύγκριση
Προσθήκη
Προσθήκη
Πλανητάριο ρεύματος
Πλανητάριο ρεύματος
Πλανητάριο ρεύματος (εποχές -φάσεις σελήνης - έκλειψη κλπ) Το μοντέλο αυτό...
381,07EUR 248,00EUR
Σύγκριση
Προσθήκη
Προσθήκη
Χρωματιστοί κύκλοι ταξινόμησης
Χρωματιστοί κύκλοι ταξινόμησης
Το σετ αποτελείται από 6 εύκαμπτους κύκλους, 2 για κάθε χρώμα κόκκινο,...
8,00EUR
Σύγκριση
Προσθήκη
Προσθήκη
Εμφάνιση 1 έως 6 (από 6 προϊόντα) Αποτελέσματα:  1 
  Καλάθι Αγορών Περισσότερα
Άδειο καλάθι
  Προσφορές Περισσότερα
  Νέα Προϊόντα Περισσότερα
  Προτείνουμε για Εσάς Περισσότερα
Positive SSL